News

News

Japonya'da 2019 Türkiye yılı ilan edilecek
February 11, 2018

Japonya'da 2019 Türkiye yılı ilan edilecek

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Türk Japon Vakfı Kültür Merkezi'nde düzenlenen "2018 Japonya Festivali"nin açılış töreninde, iki ulkenin geleneksel değerlere sahiplik, aile yapısı, toplumsal ilişkiler bakımından benzerlikleri olduğunu söyledi.

Bu benzerliklerin her iki ülke halkının birbirine sevgi ve sempati duymasına yol açtığını dile getiren Kurtulmuş, yakın tarihte iki ülkenin yakınlaşmasını sağlayan çeşitli konular bulunduğunu anımsattı. 

Bu yılın Çin'de Türkiye yılı olarak kutlandığına işaret eden Kurtulmuş, "Önümüzdeki yıl da Japonya'da Türkiye yılını ilan edeceğiz. 2003'te yapılmıştı, aradan geçen bu sürede tekrar Japonya'da Türkiye yılını oluşturmaya çalışacağız." açıklamasında bulundu. 

Türkiye'nin ekonomik olarak da Japonya ile ilişkilerinin bulunduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, "Türkiye'nin büyük projelerine Japon yatırımcıların ilgisi her zaman var olmuştur. Avrasya Tüneli, üçüncü köprü, Kocaeli'ndeki geçiş, nükleer enerji santrali gibi önemli yatırımlarda Japonlar var oldular. Biz Japonya ile her alanda stratejik ortaklığımızı geliştireceğiz." şeklinde konuştu.

Subscribe to newsletter !